Sportchefen: EM, OS och lokal sport

Hallå där, gott folk!

Efter en intensiv sommarsäsong med EM i fotboll och OS i Rio på det internationella planet, och lokal fotboll på alla tänkbara fronter och divisioner, tar jag och mina kollegor på TTELA-sporten sats för att möta vintersäsongen – med allt vad det innebär.

Det ser onekligen mycket spännande ut med ett hårdsatsande IFK Vänersborg – tre ryssar inklusive Världens bäste, Sergej Lomanov Junior – och ett efter förra säsongens misslyckande revanschlystet Gripen Trollhättan BK i bandyns högsta serie, med två hockeylag, Trollhättans HC och Vänersborgs HC, som kapprustar för att bli bäst i Tvåstad och med andra lagsporter där vi har fått divisionsmässiga lyft jämfört med tidigare.

Jag tänker förstås på innebandyn där IBK Vänersborgs herrlag fightas i division 1 efter förra säsongens avancemang, och de båda damlagen Tvåstad KIK och IBK Elfhög som också huserar i ettan. Men också på handbollen, denna underbart fartfyllda och ofta väldigt dramatiska sport, där KFUM Trollhättans hårt satsande damlag numera lirar division 1-handboll. Och man gör det i en av landets fräckaste hallar, Arena Älvhögsborg.

Men vi har också individuella idrottsutövare att följa såsom ett helt koppel skridskoåkare på absolut elitnivå i SK Trollhättan, och kanske framförallt, pingisstjärnan Kristian Karlssons och hockeymålvakten Viktor Fasths öden och äventyr i Bundesliga respektive KHL.

Förutom undertecknad är det Ulf Thuresson, gammal i gamet och respekterad som få, och Mattias Modéen, även han med många år som sportjournalist på nacken, som är satta att bevaka stort som smått i den lokala idrottsvärld som innehåller så oändligt mycket.

Vi lovar att göra precis som vanligt, skriva så pennorna glöder, och i mån av tid och resurser vara på plats där det händer, när det händer.

Välkommen du också att hänga med i sportspalterna!

Titta gärna in på vår nystartade sportblogg

Toni Andersson, sportchef TTELA

Redaktionen tipsar

Utvalda erbjudanden

2017-01-12T16:16:45+00:00